Savjetovanje

Poslovno savjetovanje prema sustavima upravljanja ISO sheme usmjereno je na sve gospodarsko – pravne subjekte radi dobivanja / održavanja određenog ISO certifikata (ISO 9001 Sustav upravljanja kvalitetom, ISO14001 Sustav upravljanja okolišem, ISO 27001 Sustav upravljanja sigurnošću informacijama, HACCP / ISO 22000 i drugi..).

Implementacija zahtjeva određenog standarda je temeljena na prilagodbi poslovnih aktivnosti organizacije prema strukturi standarda. Trajanje projekta implementacije ovisi o veličini, vrsti i opsegu poslovnih aktivnosti te želji uprave o razini primjenjivosti zahtjeva (sukladnost sa zahtjevima ili princip totalnog upravljanja zahtjevima standarda). Što se tiče savjetovanja na već implementiranim standardima osnovna zadaća poslovnog savjetovanja je poticanje poboljšanja na sustavu organizacije u vidu bolje efikasnosti radnih aktivnosti, a ponovno može biti u skladu sa ISO smjernicama (određeni standardi koji ne podliježu certificiranju, već su namijenjeni isključivo poboljšanju).

Još jedna bitna stavka u području savjetovanja koju i željela istaknuti je Društveno odgovorno poslovanje ili DOP. DOP sve više postaje mjerilo poslovne izvrsnosti poslovanja tvrtki. Kod nas u RH postoji nekoliko istaknutih nagrada na temu DOPa od kojih je najznačajnija upravo ona od HUPa, Index DOPa. Ovaj projekt odlikuje društveno odgovorno poslovanje, briga za zajednicu, zaposlene i okoliš. Tvrtke koje imaju ispunjenje kriterije DOPa nazivaju se „Tvrtke s dušom“. Iako nema trenutno nikakve strategije DOPa na razini RH, ona je izrađena, ali nije prihvaćena, tako da svaki pomak na ovoj razini donosi izuzetno pozitivni publicitet svakoj tvrtki i to posebno krajem godine, kada se zbrajaju poslovni rezultati tvrtki i poslovne novine objavljuju najbolje.

Posjedovanje normi u tvrtkama treba smatrati ulaganjem, a ne troškom, jer mnoge studije pokazuju jasnu vezu između certifikata i boljeg imidža tvrtki u javnosti, manju fluktuaciju zaposlenih, veće zadovoljstvo poslovnih partnera i zajednice, što općenito poboljšava poslovanje.

Marinorm d.o.o.
Juraja Križanića 106
HR-42000 Varaždin

Telefon: +385 91 688 4893

Internet: www.marinorm.hr


Neprekidno podižite kvalitetu i budite po tome cijenjeni.

Predložite termin sastanka očekujemo vas.

KONTAKTIRAJTE ODMAH I ZATRAŽITE PONUDU.

ZATRAŽITE PONUDU ZA CERTIFIKACIJU NA info@marinorm.hr.